Ruszyła kolejna – już XII – edycja konkursu o certyfikat marki lokalnej Zielone Serce Pomorza, która ma identyfikować najlepsze  produkty, usługi i wydarzenia naszego regionu.

Do konkursu można zgłaszać produkty, które są wytwarzane w sposób niemasowy, z lokalnych surowców lub przy użyciu lokalnych metod wytwarzania. Zgłoszony produkt powinien być dostępny w sprzedaży na  obszarze LGD PDS. Zapraszamy też lokalnych usługodawców oraz inicjatorów regionalnych wydarzeń, do zgłaszania swoich usług i inicjatyw – jeżeli formą lub treścią nawiązują do lokalnych tradycji i zwyczajów oraz dzieją się na obszarze LGD PDS. Oczekujemy produktów i usług przyjaznych środowisku, wysokiej jakości, unikalnych i takich, które mogą stać się wizytówką regionu!

Zgłoszenia przyjmowane są w trzech kategoriach:

- Kulinaria regionalne/artykuły spożywcze

- Wyroby rękodzielnicze i rzemieślnicze

- Usługi/wydarzenia lokalne

Aby wziąć udział w konkursie należy wypełnić kartę zgłoszeniową  i dostarczyć ją do biura Lokalnej Grupy Działania Partnerstwo Dorzecze Słupi w Bytowie (ul.Podzamcze 34 pok. 29, 77-100 Bytów) – osobiście lub mailem (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.) lub pocztą tradycyjną. Forma prezentacji jest dowolna, powinna być jednak adekwatna do prezentowanego  produktu/usługi/wydarzenia i umożliwić Komisji Konkursowej zapoznanie się z nim oraz jego ocenę.

Na zgłoszenia czekamy od 14 do 25 października 2024 roku.

Karta zgłoszeniowa dostępna jest na stronach:  www.pds.org.pl  oraz  zielonesercepomorza.pl

Wszelkich informacji o konkursie udziela Aneta Czechowska-Grzelak – tel 533 339 187,      
  e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Karta zgłoszeniowa oraz regulamin dostępne poniżej:

Regulamin

Karta zgłoszenia doc

Karta zgłoszenia pdf

RODO

Karta zgłoszeniowa dostępna jest na stronie www.pds.org.pl

Wszelkich informacji o konkursie udziela Aneta Czechowska-Grzelak – tel 533 339 187, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.